Ana Sayfa

İnşaat Grubu | İç Cephe Kaplama ve Boyaları

    Taç Lux Sentetik Sonkat Yağlı Boya

    1- ÖZELLİKLERİ:

    a) Muhteviyatı (İçindekiler): Solvent bazlı, havada kuruyan, sararmayan, iç ve dış şartlara dayanıklı, kolay tatbik edilebilen, çok parlak bir sonkat boyadır.

    b) Kullanıldığı Yerler: Konut, büro ve sanayi yapılarında, kara ve deniz taşıtlarında, tarım araç-gereçleri ve makinalarında ahşap, demir konstrüksiyon ve saç yüzeylerde güvenle kullanılır.

    c) Renkler: Beyaz ve 14 tane parlak renk.

    d) Ambalaj: Taç Lux Sentetik Boya, 1/4, 1/2, 1/1, 5 kg'lık ve 20 kg'lık ambalajlar halinde olmak üzere piyasaya sürülmüştür.

    2- UYGULAMA ÖNCESİ:

    a) Uygulama Hazırlıkları: Metal yüzeyler Taç Antipas veya Sülyen ile, ahşap yüzeyler Taç Tex ahşap koruyucu ile doyurulmalı ve "Taç Sentetik Astar ile astarlanmalıdır.

    b) Zemin (Yüzey) Hazırlama: Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü yağ, kir, pas, toz, ve nemden arındırılmalı, eski sağlam boyalı yüzeyler zımpara ile matlaştırılmalıdır.

    c) Ürün Hazırlama: Taç Lüx Sentetik Boya, tatbikat şekline bağlı olarak % 5-15 oranında "Taç Sentetik Tiner" ile inceltilerek kullanıma hazır hale getirilir.

    d) Uygulama Aletleri Hazırlıkları: Taç Lüx Sentetik Boya fırça, rulo veya boya tabancası ile tatbik edilir.

    3- UYGULAMA:

    a) Uygulama Şekli (veya Şekilleri): Kullanıma hazır hale getirilen ürün bir gün ara ile iki kat olarak uygulanmalıdır.

    b) Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: Kullanıldıktan sonra kutunun kapağı açık bırakılmamalı; ısı ve alevden uzak tutulmalıdır.

    4- UYGULAMA SONRASI:

    a) Kuruma Süresi: Ortam koşullarına bağlı olarak;

    Dokunma Kuruması: 1-3 saat

    Toz Tutma Kuruması: 4-5 saat

    Sert Kuruma: 12-16 saat

    b) Ürünün Saklanması: Boyama işlemi bittikten sonra, boyanın ambalajı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalı ve ambalaj ters yüz edilecek şekilde çalkalanıp öyle muhafaza edilmelidir.

    c) Uygulama Aletlerinin Saklanması: Kullanım araç ve gereçleri "Taç Sentetik Tiner" ile temizlenip kurutulduktan sonra kaldırılmalıdır.

    5- SARFİYAT (TÜKETİM):

    Tek katta 10 m2/lt alan kaplar.

    TSE 39 UYGUNDUR.


İç Cephe Kaplamaları ve Boyaları sayfasına dönüş
İnşaat Grubu sayfasına dönüş